среда, 11 декабря 2013 г.

Жінки рулять!

Для МузТБ
Вітаю Вас! В ефірі програма: «Жінки рулять!»

«Жінка за кермом, як зірка в небі, ви її бачите - вона вас ні!» - мабуть, багатьом знайомий цей вислів.

Жінка за кермом, в нашій країні поняття не нове, а от ставлення до цього явища, (в основному з боку чоловіків) м'яко кажучи, не дуже. Так що таке жінка за кермом - катастрофа чи норма життя?



Міф перший: Права жінкам дарують разом з машинами.

Безумовно, не можна заперечувати той факт, що машини жінкам дарують, але керують цими авто вони самі, без сторонньої допомоги. Причому твердження, що жінки водять гірше за чоловіків, дуже сумнівне. Адже у багатьох країнах існують жіночі автоклуби, влаштовуються покази та гоночні тури за участю виключно жіночого екіпажу.

Міф другий: Жінки за кермом менш сконцентровані і уважні, ніж чоловіки.

Існує думка, що жінки за кермом постійно відволікаються на рекламні щити, не дивляться в дзеркало заднього виду, а намагаються підфарбуватися, постійно фліртують на дорозі, розмовляють по телефону, розсіяні, не уважні ... І це ще не повний перелік ярликів, якими обважують автомобілісток. Так в чому сила і слабкість авто любительок на дорозі?

Дійсно, жінки дуже емоційні! Прекрасна стать у більшій мірі, ніж чоловіки, піддається стресу. Жінки гостро і болісно реагують на конфлікти в родині та на роботі. Цей факт негативним чином може позначитися на реакції за кермом.
А от позитивні якості авто любительок - швидке пристосування до різних ситуацій. Чутлива жіноча натура допомагає швидко реагувати. А жіноча спостережливість допомагає швидше помітити дорожній знак, світлофор чи покажчик.

Психологи стверджують, що найбільшій плюс жінки за кермом - це почуття материнства, воно і допомагає зберегти життя не тільки собі, а й оточуючим на дорозі. А мати з дитиною в машині взагалі у всьому світі вважається найбільш безпечним водієм.

Міф третій: Автомобіль створений виключно для чоловіків, жіночих машин не буває.

На даний момент ще ні одна автомобільна компанія не взялася за розробку автомобіля виключно для жінок. Машина - річ універсальна.

Психологи стверджують, що існує зв'язок між маркою і моделлю машини і жіночим характером і амбіціями. Великий автомобіль воліють придбати дами, які бажають підкреслити в очах оточуючих свою значимість, в основному це бізнес леді. Відповідно, маленькі машини віддають перевагу більш скромні.
 Колір авто також може багато розповісти про характер власниці.
 Червоний - Вказує на твердий, вольовий характер та бажання заявити про себе.
 Помаранчевий - такий колір говорить про високу сексуальну енергію її власниці.
 Синій - такий колір говорить про високу інтелектуальності людини.
 Сірий, чорний - психологи називають таких людей «тіньові фігури», такі водії вважають за краще бути непомітними, але тримати ситуацію під контролем.

Висновок:
 Активність жінок водіїв в нашій країні з кожним роком зростає. Тепер у багатьох авто школах існують правила, створені спеціально для жінок. Ось деякі з них:
Не рекомендується водити автомобіль з розпущеним волоссям. При різких рухах і поворотах волосся може перешкодити вам.
Не варто надягати високі підбори. Це може дати помилкові відчуття при натисканні на педалі.
Не рекомендується надягати довгі і вузькі спідниці. Вони можуть існувати перешкодою. І сковувати рух при перемиканні передач.

 Авто інструктори запевняють, що дотримання цих, на перший погляд, елементарних правил, можуть допомогти зберегти життя не тільки водію, але і оточуючим.

 І пам'ятайте, безпека на дорогах залежить не від того, хто за кермом - чоловік чи жінка, а від свідомості і уважності самого водія.


З вами у студії працювала ...., до зустрічі за кермом))

Комментариев нет:

Отправить комментарий